Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Als ondernemer kan je diverse risico’s hebben met je eenmanszaak. Uiteraard afhankelijk van in welke branche je opereert. Maar het indekken tegen risico’s en financiële schade kan veel problemen (vooraf) voorkomen. Dit kan het beste met de eenmanszaak bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
VergelijkenMeer informatie

Bedrijfsaansprakelijkheidverzekering eenmanszaak vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

*Deze vergelijking is gedaan op basis van verschillende criteria.

Eenmanszaak Verzekeraars

Hierboven kan je een aantal verschillende verzekeraars vergelijken welke de aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers met een eenmanszaak aanbieden. De vergelijking is op basis van verschillende criteria opgesteld door Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl
Als eenmanszaak is kapitaal van nog groter belang dan doorgaans bij de wat grotere bedrijven van belang is. Niet alleen is de omzet veel kleiner, maar wordt ook vaker kapitaal uit het privé vermogen geput om de zaak draaiende te houden. Een financiële tegenslag is dus wel het laatste waar men op zit te wachten en is het afsluiten van een verzekering daarbij zeker de slimste zet. Om specifiek te zijn: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zoals al uit de naam te halen valt, is deze verzekering bestemd voor het bieden van een dekking voor schade veroorzaakt door het bedrijf en waar de eigenaar voor verantwoordelijk (aansprakelijk) gesteld kan worden. Dat gebeurt dan ook vaak in de vorm van een schadeclaim.

Onderschat nooit het risico als ondernemer

Het zal wel meevallen in de praktijk, hoor je wel vaker zeggen wanneer men van start gaat met een eenmanszaak. Men vergeet echter, dat schade nu eenmaal wel iets is, dat in de meeste gevallen niet te voorzien is. Zo kan men al gauw per ongeluk een ruit stukslaan of slaat men tijdens graafwerkzaamheden een leiding stuk. Nu zijn dit schadevormen die relatief gezien niet zo veel kosten en dus nog wel uit eigen zak te betalen zijn. Maar wat als er een ladder valt op de peperdure auto van de klant?

Daar kijk je wel snel tegen een flinke schadepost aan. Binnen een paar seconden, komt de gehele financiële huishouding van het bedrijf in gevaar en is de kans groot dat men ook zal komen aan het privé vermogen om de schade vergoedt te krijgen. Dat is nu eenmaal het gevaar welke reëel aanwezig is bij een eenmanszaak en zonder een verzekering altijd als een donkere wolk boven het hoofd van de ondernemer zal blijven hangen. Bij een schadeclaim waarbij ook het privé vermogen wordt aangesproken, kan het gebeuren, dat men in een klap alles wat moeizaam door de jaren heen is opgebouwd, zal kwijtraken.

De verzekering voorziet hierin

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak is zodanig opgesteld, dat het op maat gesneden is voor het type bedrijf en de grootte ervan. Het risico varieert immers per werkzaamheid welke er allemaal uitgevoerd worden en zou het ook niet eerlijk zijn om de hoogte van de premie onevenredig op te laten voeren ondanks de relatief kleine omzet van het bedrijf. Het eindresultaat is een verzekering die die wel te permitteren is en dus nooit zwaar zal drukken op de bedrijfskosten. Een verzekering op maat dus, daarom moet er daar wel op gelet worden bij aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak vergelijken.  Met zo een verzekering in zak, zal er niet alleen met een gerust hart gewerkt kunnen worden, maar zullen de klanten ook inzien dat het bedrijf haar verantwoordelijkheden serieus neemt. Vaak wordt er zelfs naar gevraagd voordat men met het bedrijf in zee zal gaan. In gevallen van schade weet men dan immers dat die zonder stagnatie vergoedt zal worden.

Bij het afsluiten van de verzekering dient men er wel op te letten, dat de hoogte van het eigen risico ook in overweging genomen dient te worden. Zo kunnen kleine schade dan het liefst zelf bekostigd worden of kiest men ervoor, om het eigen risico af te kopen door middel van een hogere premie. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak dekt trouwens ook de kosten die voortvloeien uit een ongeluk bij het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten.

Bij een eenmanszaak weegt het financieel risico nu eenmaal wat zwaarder en mag het afsluiten van een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dus zeker niet als een “luxe” worden gezien. Voor elk onverwacht ongeluk waar er sprake van schade aan have en goed van de klant, komt de verzekering dan in en wordt zo de bedrijfsvoering niet in gevaar gebracht. De hoogte van de premie wordt altijd bepaald aan de hand van de omzet en de soort werkzaamheden welke er uitgevoerd worden.

Contact

info @ bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl

Let op: Wij geven geen financieel advies. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl bezit niet over een AFM-vergunning.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers verplicht?
Nee, deze verzekering is officieel niet verplicht voor ZZP’ers.
Voor wie is deze ZZP aansprakelijkheidsverzekering?
De verzekering is bedoeld voor ZZP’ers, met name bij wat risicovollere branches en beroepen.
Wat is allemaal verzekerd?
Dit verschilt per bedrijfsaansprakelijkheid verzekeraar, het is daarom goed om de verschillende verzekeraars te vergelijken en te kijken welke zaken voor jou het meest belangrijk zijn zodat je hier tegen kan verzekeren. Lees altijd de voorwaarden van de verzekeraar.
Geldt hiervoor een eigen risico?
Ja, vrijwel voor elke bedrijfsaansprakelijkheidverzekering geldt ook een kleine eigen risico. De premie verschilt per verzekeraar, maar ligt vaak rond de 200 – 400 euro.
Kan ik deze verzekering online afsluiten?
Ja, dat is mogelijk. Er zijn vele verzekeraars waar je het eenvoudig online kan afsluiten door een aantal stappen te doorlopen.