Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Als ZZP’er kan je diverse risico’s hebben met je bedrijf. Uiteraard afhankelijk van in welke branche je opereert. Maar het indekken tegen risico’s en financiële schade kan veel problemen (vooraf) voorkomen. Dit kan het beste met de ZZP aansprakelijkheidsverzekering.
VergelijkenMeer informatie

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken in 2020

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

*Deze vergelijking is gedaan op basis van verschillende criteria.

ZZP Aansprakelijkheidverzekeraars

Hierboven kan een aantal verschillende verzekeraars vergelijken welke de ZZP aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. De vergelijking is op basis van verschillende criteria opgesteld door Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl
Verzekeren als ZZP’er voor je werk kan het beste met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp. De ZZP-aansprakelijkheidsverzekering is specifiek voor ZZP’ers opgesteld welke zich goed willen verzekeren tegen diverse risico’s welke kunnen voorkomen tijdens de werkzaamheden. Indien je echt als bedrijf met personeel wilt verzekeren, niet als ZZP’er, dan is een gewone bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de oplossing.

Geen aansprakelijkheidsverzekering hebben als ZZP’er kan enorme gevolgen hebben, in sommige gevallen zelfs dat het bedrijf moet staken door een flinke financiële claim. Het is daarom als ZZP’er goed om na te gaan welke risico’s je allemaal kan lopen en of het voor jou waardevol kan zijn om een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers te hebben.

Wat voor velen ook belangrijk is, is het gevoel van comfort. Door een verzekering te hebben weet je dat je altijd goed verzekerd bent, dit geeft een vertrouwd gevoel tijdens je werk.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP kosten

Wat veel mensen niet weten is dat een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers niet veel hoeft te kosten. Alles hangt af van verschillende criteria, maar het belangrijkste is:

  • De branche
  • Het beroep
  • Het verzekerde bedrag

Dit betekent dat het in veel gevallen voorkomt dat je slechts een erg kleine premie maandelijks kan betalen.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering? In veel gevallen kan dit al voor twee tientjes per maand. Indien je wilt indekken voor een erg hoog verzekerd bedrag, dan zal de maandelijkse premie ook omhooggaan. Dit is van grote invloed op de maandelijkse premie.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

Er zijn verschillende ZZP aansprakelijkheidverzekeraars. Enkele zijn ABN Amro, Allianz, Centraal Beheer, Cheapp, Lancyr, Interpolis, Independer, ING, KNAB, Rabobank, Reeal en Univé. Vrijwel alle grote namen in de verzekeringswereld bieden deze verzekering aan. Het is dus altijd goed om te vergelijken. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken kan je namelijk maandelijks kosten besparen. De verschillen zijn maandelijks niet altijd te hoog, maar op jaarbasis levert dit een goede besparing op.

Belangrijk is om wel te inventariseren wat je echt nodig hebt, dan te letten op de maandelijkse premie. Verzekeraars bieden soms net wat anders aan. Kijk dus goed tegen voor bedrag je verzekerd wilt zijn met je ZZP werk. Dit is uiteraard het belangrijkste.

Wat is de beste aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers?

Hier is geen eenduidig antwoord te geven. Het namelijk af van je wensen en eisen. Het kan zijn dat sommige verzekeraars niet van toepassing voor je zijn.

Is een aansprakelijkheidsverzekering ZZP verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers is niet verplicht. In sommige gevallen kan het wel geëist worden van de opdrachtnemer, waardoor je er bijna niet omheen komt. Maar het is officieel niet verplicht om te opereren als ZZP’er. In veel branches is het risico ook erg beperkt waardoor het niet nodig zal zijn, maar in veel branches is het wel weer erg handig. In tegenstelling tot een WA verzekering, welke wel verplicht is. Is de WA verzekering ZZP niet verplicht.

Indien je veel met klanten werkt bijvoorbeeld kan het fijn zijn om ingedekt te zijn. Ook als je regelmatig met producten bezig bent en kans op schade kan veroorzaken hiermee, dan is het fijn om te weten dat je verzekerd bent tegen schade dat hiermee veroorzaakt kan worden. Schade zit namelijk soms in een klein hoekje waar je het niet verwacht.

Voor wie is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP allemaal?

De bedrijfsverzekering ZZP is voor elke ZZP’er, maar niet elke ZZP’er zal het heel hard nodig hebben. Al geeft het altijd comfort om te weten dat je ingedekt bent tegen grote schade. De ZZP verzekering komt veel voor in diverse branches als bouw, beveiliging, steigerbouw, gastouder en zorg. Dit betekent niet dat het niet voor andere branches niet handig kan zijn. Het is belangrijk goed na te denken welke risico’s je werkzaamheden allemaal kunnen brengen. Dit kan van verkeerd advies geven tot een fout tijdens je werkzaamheden bijvoorbeeld.

Wat is het eigen risico bij de ZZP aansprakelijkheidsverzekering?

Het eigen risico is bij de meeste ZZP-verzekeraars niet zo hoog. Dit bedrag ligt meestal rond de € 200,- Het is goed om te weten wat het eigen risico is bij het afsluiten van een ZZP aansprakelijkheidsverzekering, zodat je hier rekening mee kan houden.

Wat is het verschil tussen een particuliere aansprakelijkheidsverzekering en ZZP?

Het verschil is dat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering echt schade dekt welke je in het dagelijkse leven kan veroorzaken. Ook schade van bijvoorbeeld je kinderen kan gedekt worden hiermee. De zakelijke ZZP aansprakelijkheidsverzekering is specifiek bedoeld voor schade welke veroorzaakt kan worden tijdens je ZZP werkzaamheden.

Contact

info @ bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl

Let op: Wij geven geen financieel advies. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl bezit niet over een AFM-vergunning.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers verplicht?
Nee, deze verzekering is officieel niet verplicht voor ZZP’ers.
Voor wie is deze ZZP aansprakelijkheidsverzekering?
De verzekering is bedoeld voor ZZP’ers, met name bij wat risicovollere branches en beroepen.
Wat is allemaal verzekerd?
Dit verschilt per bedrijfsaansprakelijkheid verzekeraar, het is daarom goed om de verschillende verzekeraars te vergelijken en te kijken welke zaken voor jou het meest belangrijk zijn zodat je hier tegen kan verzekeren. Lees altijd de voorwaarden van de verzekeraar.
Geldt hiervoor een eigen risico?
Ja, vrijwel voor elke bedrijfsaansprakelijkheidverzekering geldt ook een kleine eigen risico. De premie verschilt per verzekeraar, maar ligt vaak rond de 200 – 400 euro.
Kan ik deze verzekering online afsluiten?
Ja, dat is mogelijk. Er zijn vele verzekeraars waar je het eenvoudig online kan afsluiten door een aantal stappen te doorlopen.