Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheid, één van de grootste risico’s voor bedrijven. Gelukkig kan dit afgedekt worden, met de bedrijsaansprakelijkheidsverzekering. Ook wel de AVB verzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade welke door jou of de werknemer wordt veroorzaakt tijdens het werk. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dat kan hier.

VergelijkenMeer informatie

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 2020

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Voor wie?

MKB + ZZP

Afsluiten

Online

Maandelijkse prijs

Afhankelijk situatie

*Deze vergelijking is gedaan op basis van verschillende criteria.

Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeraars

Er zijn diverse verzekeraars welke deze verzekering aanbieden. Enkele bekende partijen zijn Allianz, Centraal Beheer, Interpolis, Rabobank en Univé. Het zijn voornamelijk grote verzekeraars welke deze verzekering aanbieden, omdat het wat meer risico’s met zich meedraagt dan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom verstandig te kiezen voor een betrouwbare verzekeraar.

Het niet hebben van deze verzekering kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Het is daarom erg belangrijk om te inventariseren welke risico’s je allemaal loopt. Hoe groter de risico’s en schade kunnen zijn, hoe belangrijker het is om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te hebben. Geldt dit ook voor ZZP’ers? Hiervoor geldt precies hetzelfde, hiervoor is de aansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Het voordeel is dat de maandelijkse bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie ook erg laag is, vanaf twee tientjes per maand zelfs al. Dit terwijl het duizenden euro’s aan schade kan voorkomen. Je bent dus eenvoudig gedekt voor een lage premie per maand, waardoor deze verzekering vrijwel onmisbaar is als ondernemer.

Hoe werkt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven afsluiten is erg eenvoudig. Het werkt hetzelfde als een gewone verzekering, alleen zullen er net wat andere gegevens ingevuld moeten worden. Gegevens die moeten worden ingevuld zijn onder andere het beroep, de branche, het aantal medewerkers en het bedrag waar je tot verzekerd wilt zijn. Belangrijkste is uiteraard het beroep en het verzekerde bedrag. Elk beroep brengt andere risico’s met zich mee en het verzekerde bedrag is om je eigen risico’s goed in te dekken. Hoe hoger je het verzekerde bedrag wilt, hoe hoger je maandelijkse premie zal zijn. Op basis van deze gegevens kan een verzekering je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen.

Voor wie is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering allemaal?

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is voor ZZP’ers en MKB’ers. Hierbij zijn geen eisen voor minimale of maximale jaaromzet of maximaal aantal medewerkers. Ook is elke rechtsvorm welkom:

  • B.V.
  • N.V.
  • VOF
  • Stichting
  • Vereniging/Maatschap

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het staat dat vast deze verzekering veel problemen kan voorkomen. Maar is het daadwerkelijk verplicht? Nee. In vergelijking met bijvoorbeeld een WA-verzekering welke verplicht is voor iedereen wie wilt rijden, is deze verzekering niet verplicht. Je hebt zelf de keuze of je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten. Het is een afweging maken tussen de risico’s welke je kan lopen en de maandelijkse premie voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wel kan het voorkomen dat je een opdrachtgever of leverancier hebt welke dit eist. Dit komt in sommige branches voor, vanwege de risico’s. Hierdoor kan je er vrijwel niet omheen om een bedrijfsaaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je wilt immers geen opdrachten verliezen door het niet hebben van een verzekering.

Wat wordt verzekerd met de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Er wordt veel verzekerd, hieronder zullen wij daarom enkele voorbeelden uitlichten. Indien je regelmatig huurt of leent voor de werkzaamheden. Dan zal dit verzekerd worden tegen schade wanneer er sprake is van diefstal, of beschadiging tijdens het werk.

Een ander veel voorkomend voorbeeld is de verzekering tegen schade aan eigendommen van klanten. Indien je veel werkt met klanten en dit risico’s kan hebben door het werk dat uitgevoerd wordt, dan kan de verzekering een goede uitkomst bieden. Materiële goederen worden namelijk verzekerd, zoals bijvoorbeeld elektronica als smartphone, kabels, laptops maar ook bijvoorbeeld dieren, grond en gebouwen.

Ook letselschade is iets wat verzekerd kan worden met deze verzekering. Hetzelfde geldt voor schade aan het voertuig dat gebruikt wordt voor het werk.

Er is dus zowel een productaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, milieu aansprakelijkheid als werkgeversaansprakelijkheid.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Er zijn verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraars. Maar net als andere verzekeringen, zitten hier ook verschillen in de kosten van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Elke verzekeraar heeft zijn eigen premie. Het is daarom altijd handig om verschillende verzekeraars te vergelijken.

Maar belangrijker is om goed te kijken wat je nodig hebt, je wilt immers (financiële) problemen voorkomen. Een aansprakelijkheidsverzekering bedrijf is daarvoor de beste oplossing. Zorg dat je een goede dekking hebt welke aansluit bij je bedrijf. In het ene geval kan dit betekenen dat je kiest voor een minimale bedrijfsaansprakelijkheid en in het andere geval dat je een verzekering hebt welke een dekking heeft van twee miljoen.

Het eigen risico van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zoals elke verzekering, heeft ook de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven een eigen risico kostenplaatje. Wel is deze minimaal. Het eigen risico is vaak rond de € 250,-

Uiteraard verschilt dit per verzekeraar, maar is het hierboven genoemde bedrag een gemiddelde.

Wat is het verschil tussen de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Veel denken dat dit dezelfde zakelijke verzekering zijn, dit is het uiteraard niet. De aansprakelijkheidsverzekering zakelijk (avb-verzekering) dekt schade aan spullen, personen en gebouwen welke veroorzaakt zijn tijdens het uitvoeren de werkzaamheden. Ongeacht welk beroep. Of je nu in de bouw zit, een architectenbureau bent, een advocatenkantoor, een personal trainer, een koerier bent of in de zorg zit. Veel voorkomende branches zijn bouw, industrie, transport, zakelijke dienstverlenging en zorg.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt echt de financiële schade welke is ontstaan door een fout tijdens de werkzaamheden. Deze verzekering is vaker van toepassing bij adviserende beroepen, dan bij uitvoerende. De beroepsverzekering is vaak in mindere mate van toepassing dan de avb-verzekering.

Ten slotte heb je ook de zakelijke rechtsbijstandverzekering, dit is een verzekering welke specifiek gericht is op het verzekerd zijn bij juridische conflicten.

 

 

 

 

Contact

info @ bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl

Let op: Wij geven geen financieel advies. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.nl bezit niet over een AFM-vergunning.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Nee, deze verzekering is officieel niet verplicht.
Voor wie is deze bedrijfsverzekering?
De verzekering is bedoeld voor MKB’ers en ZZP’ers, met name bij wat risicovollere branches en beroepen.
Wat is allemaal verzekerd?
Dit verschilt per bedrijfsaansprakelijkheid verzekeraar, het is daarom goed om de verschillende verzekeraars te vergelijken en te kijken welke zaken voor jou het meest belangrijk zijn zodat je hier tegen kan verzekeren. Lees altijd de voorwaarden van de verzekeraar.
Geldt hiervoor een eigen risico?
Ja, vrijwel voor elke bedrijfsaansprakelijkheidverzekering geldt ook een kleine eigen risico. De premie verschilt per verzekeraar, maar ligt vaak rond de 200 – 400 euro.
Kan ik deze verzekering online afsluiten?
Ja, dat is mogelijk. Er zijn vele verzekeraars waar je het eenvoudig online kan afsluiten door een aantal stappen te doorlopen.