Het is iets wat altijd zal blijven gebeuren op de arbeidsmarkt, mensen worden ontslagen. Dit is natuurlijk niet leuk maar het hoort er eenmaal bij, de werkgelegenheid zou nog minder zijn als er nooit mensen worden ontslagen. Maar niet elk ontslag is ook perse terecht en dat blijkt ook wel dat mensen bijvoorbeeld ontslag op staande voet aanvechten. Als je wordt ontslagen heeft dan zeker wel nare gevolgen als plots zonder geld komen te zitten, je kunt het werk wat je leuk vind niet meer uitvoeren en je moet opnieuw gaan solliciteren en dat kan ook wel enige tijd kosten.

Ontslag op staande voet


Ontslag op staande voet is een bekende type vorm van ontslag. Het houdt in dat jouw werkgever direct overgaat tot een ontslag als daar naar hun eigen zeggen een goede reden voor is. Meestal moet je hierbij denken aan ernstige misdragingen( vechten, vernieling etc). Fraude, diefstal en werkweigering zijn ook redenen om een werknemer meteen te ontslaan. Maar toch is ontslag op staande voet aanvechten niet perse kansloos want, de werkgever heeft ook niet altijd gelijk. Indien een werknemer het niet eens is met het ontslag dan heeft hij/zij altijd het recht om een advocaat in te schakelen. Het zal dan hierbij gaan om een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Gesprek met advocaat


De advocaat gaat de ontslagen werknemer o.a. ondervragen waarom er is overgegaan tot ontslag en maakt daar notities van. Om ontslagen te worden moet daar een geldige reden voor zijn en ook voldoende bewijs. Een werknemer heeft altijd recht om de reden van ontslag te horen te krijgen. Een advocaat inschakelen is eigenlijk alleen handig als de werkgever deels of volledig onjuist heeft gehandeld. Maar het verschilt per situatie.

Onterecht ontslag kan werkgever veel geld kosten


Als jij een collega neersteekt op het werk dan, heeft een advocaat inschakelen natuurlijk geen zin want dat is gewoon zwaar geweld. Je kunt ook ontslagen worden door slecht functioneren op het werk maar, dat mag niet binnen de kortste keren. De werkgever mag jou nooit om slecht functioneren ontslaan als de gegeven proeftijd niet is verlopen. Maar doe je in de proeftijd is wat totaal niet door de beugel kan zoals stelen, dan volgt er wel terecht ontslag op staande voet. Mocht je ontslag op staande voet aanvechten en het leidt tot een rechtszaak en het blijft onterecht te zijn, dan kun je vaak rekenen op een schadevergoeding. Dit bedrag kan verschillen in honderden tot duizenden euro’s.